BUĞDAY UNU'NUN FAYDALARI
  • İçerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir,
  • Bazı mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır,
  • Barsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde,
  • Kan lipitlerinin kontrolünde,
  • Diyabette kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlamaktadır.
  • Daha az enerji verirken daha fazla tokluk sağlarlar, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azaltırlar,
  • Bazı kanser türleri,
  • Kalp-damar hastalıkları,
  • Yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır,
  • Lif içeriklerinden dolayı kan şekeri dalgalanmalarını ve insülin düzeylerindeki yükselmeyi önleyerek, açlık duygusunun azalmasında etkili olabilmektedir,
  • Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum glikoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte.
  • Manganez, selenyum içerir.