Patatesli kek birçok restoranın menüsünde yer alan popüler bir garnitürdür. Evde de yapılabilir. Patates kekleri, artan patates püresini değerlendirmek için harika bir yoldur ve herkesin seveceği lezzetli bir yemektir.
Patatesli kekler, kekinizin tadının nasıl olmasını istediğinize bağlı olarak yumurta veya peynir gibi diğer malzemelerle yapılır. İsterseniz soğan veya biber gibi başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Hazırsanız patatesli kek tarifimize geçelim.
Patatesli Kek Tarifi
- Patatesleri yıkayın ve soyun.
- Patatesleri kolayca ezilebilecek kadar yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri büyük bir kapta çatal veya patates ezici ile ezin.
- Patates püresine iki yumurta, tuz ve karabiber ekleyin ve her şey birleşene kadar iyice karıştırın.
- Karışımı parşömen kağıdı veya yağlanmış folyo ile kaplı bir fırın tepsisine dökün, eşit kalınlıkta düzleştirin. Fırın sıcaklığı 180 santigrat derece (356 Fahrenheit) olmalıdır. 15 dakika veya üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Hamuru hazırlamak için mutfak robotu kullanabilirsiniz. Bu tarifteki bağlayıcı yumurta akıdır, bu da dağılmadan daha fazla sebze ve meyve eklemeyi mümkün kılar. Yapışmaz bir ızgara tavası kullanıyorsanız, patatesli kek karışımını eklemeden önce çok sıcak olduğundan emin olun. Bu tavalardan birine sahip değilseniz, tavanızı yağlamak keklerin yapışmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
Domates veya elma püresi gibi sebze ve meyvelerle servis edildiğinde çok lezzetli olur!
Umarım bu patatesli kek tarifini beğenirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte servis edebileceğiniz lezzetli bir yemektir.
Patatesli kek tarifimizin sonuna geldik. Daha fazla içerik için Alaybeyi Blog’u takipte kalın!