lahmacun-ici-tarifi

Evinizde lahmacun içi tarifimizle en hijyenik ve lezzetli lahmacun harcı elde etmeye hazır mısınız? Lahmacun içi tarifimizi Alaybeyi Un ailesi olarak sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İncecik açtığınız lahmacun hamuruyla bütünleşen bu tarife bayılacaksınız. Ayrıca detaylı lahmacun tarifimize de buradan kolayca ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda iç harcını detaylıca ele alacağız.

Lahmacun İçi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Malzemeler 3 porsiyon olacak şekilde belirlenmiştir. Kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz.

  • 500 gram kıyma
  • 500 gram soğan
  • 500 gram domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterli gördüğünüz miktarda tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
lahmacun içi tarifi

Lahmacun İçi Yapımı

Domatesleri öncelikle yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük olacak şekilde doğruyoruz. Yarım demet maydanozu da yıkayıp bıçakla kıyın. Soğanı da soyup ince ince doğradıktan sonra hepsini karıştırma kabımıza alıyoruz. Yoğurma esnasında harcın sululuk durumuna dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Eğer çok sulu ise soğan ve kıyma ilave edebilirsiniz.

Lahmacun İçi Yapımının Püf Noktaları

Yapım aşamasından hemen sonra hamura ilave etmeyin. Ortalama 40 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurunuza ilave ederek fırına gönderebilirsiniz. Yoğurma esnasında baharatları ilave edip karıştırmayı unutmayın. Yoğurma işlemini robotta da gerçekleştirebilirsiniz. Tam istediğiniz kıvamda olması için suyunu süzebilirsiniz. Kıvamda yine de sorun yaşıyorsanız, karışıma çok az un ilave ederek karıştırabilirsiniz.