limonlu-cheesecake-tarifi

Evde kısa sürede kolayca yapabileceğiniz limonlu cheesecake tarifi ile karşınızdayız. Çaylarınızın yanına eşlik edecek bu tarif, hafif tatlı severler için ideal! Özel günlerde pasta seçimine karar verirken, limonlu cheesecake sayesinde kararsız kalmaktan kurtulacaksınız. Sözü daha fazla uzatmadan bu eşsiz tarifimize geçelim.

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

4-6 Kişilik için malzeme ölçüleri belirlenmiştir.

Taban Kısmı İçin:

  • 100 Gr yulaflı bisküvi
  • Yarım su bardağı fındık
  • 50 Gram Tereyağı

Kreması İçin:

  • 1 Tane limon kabuğu rendesi
  • 1 Paket Krema
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Adet Labne peyniri (350 – 400 gr)

Limonlu Sosu İçin

  • 5 Yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 Adet limon kabuğu rendesi
  • 1 Adet limon suyu
  • 1 Yemek kaşığı nişasta
  • 1 Su bardağı su
limonlu cheesecake tarifi

Limonlu Cheesecake Yapımı

İlk olarak pasta tabanını yaparak limonlu cheesecake tarifimize başlıyoruz. Yulaflı bisküviyi ve fındıkları robottan geçiriyoruz. Un gibi olana kadar robottan geçirmeye devam edebilirsiniz. İşlemin ardından robottan aldığınız harcı bir kaba koyun ve tereyağını eritip harcın üstünde gezdirin. Bu tarif için kelepçeli bir kaba ihtiyacınızın olduğunu unutmayın. Tereyağı eklediğiniz harcınızı iyice karıştırın. Kelepçeli kabın tabanına yağlı kağıdı serelim. Yağlı kağıt, kabın dışına taşmamalı. Taşan kısımları makas yardımıyla kesebilirsiniz. Elde ettiğimiz bisküvi harcını yağlı kağıdın üzerine dökebilirsiniz. Bisküvi harcını taban kısmına eşit olacak şekilde yayalım.

Krema kısmını elde etmek için labne peyniri, mikser yardımıyla çırpalım. Üzerine sıvı kremayı ekledikten sonra tekrar çırpmaya devam edelim. Ardından toz şeker, un, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ilave ederek iyice karışıncaya kadar çırpma işlemine devam edelim. Artık elimizde hazır olan bir cheesecake kreması mevcut. Bisküvi tabanının üzerine ilave edebiliriz. Önceden ısıttığınız 160 derecedeki fırına kelepçeli kabınızı fansız ayarda içine gönderebilirsiniz. Alt üst şeklinde 1 saat boyunca pişmesine dikkat edin. Cheesecake‘i fırına gönderdikten sonra yanına mutlaka çatlamayacak bir kaba su koyun ve fırının içine yerleştirin. Aynı zamanda fırın, pişirme işlemini gerçekleştirirken kapağı tamamen kapatmayın. Fırın kapağı yarım duracak şekilde pişirme işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Bıraktığınız su dolu kap ve yarım bir şekilde açık kalan fırın kapağı, cheesecake’inizin çatlamasını önleyecektir. Pişme işlemi gerçekleşirken siz de üzeri için verdiğimiz sos malzemelerini hazırlayabilirsiniz. Sosu yapma işlemine başlayabiliriz. Derin tencereye yukarda belirttiğimiz miktardaki suyu ilave edip şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. İstediğimiz sarı limonlu cheesecake görüntüsünü elde etmek için yarım çay kaşığı zerdeçalı ilave edelim. Limon kabuğunu da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Koyulaşmaya başlayan bir kıvam elde ettiğinizde ocağın altını kapatabilirsiniz. Soğumaya bıraktığınız sosun kabuk tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.

1 Saat boyunca fırında pişen tatlı tabanımızı çıkarıp üzerine soğuyan sosumuzu ilave edebiliriz. 1 gece dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Eğer vaktiniz yoksa birkaç saat de dinlendirebilirsiniz. Artık limonlu cheesecake tarifimiz servise hazır, afiyet olsun.

Limonlu Cheesecake Kaç Kalori

1 Dilim limonlu cheesecake 646 kalori içermektedir. Aynı zamanda 61 gr. karbonhidrat, 9.75 gr. protein ve 23.4 gr. yağ içermektedir.

Limonlu cheesecake tarifimizin sonuna geldik. Birbirinden farklı ve lezzetli tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz.