badem unu

Adından da anlaşılacağı üzere bademden elde edilen bir un çeşididir. Bilinçli tüketici ve sağlıklı beslenme trendleri her geçen gün önemini arttırmaktadır. Badem unu da bilinçli ve sağlıklı beslenmek isteyen tüketicilerin ilgi odağı olmaya başlamıştır. İnsanlık tarihi boyunca un çeşitleri her zaman önemini korumuştur. Birçok farklı tarifler ile harmanlanarak mutfaklara yeniden girmeye başladı. Diğer un türlerinin aksine besin değeri açısından oldukça zengindir. Badem ununu detaylı olarak ele aldığımız blog yazımıza hoş geldiniz!

Badem Unu Nedir?

Badem unu, kabuğundan ayrılan bademlerin öğütülmesiyle elde edilir. Sıklıkla kullanılan beyaz una çok benzemektedir. Bu yüzden beyaz unun yerine gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Un çeşitleri arasında düşük karbonhidrat değeri ile ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda kalori oranı da düşüktür. Saf bademden elde edilen bu unu birçok tarifinizde de kullanabilirsiniz. Kalorisi düşük olması sebebiyle diyet tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Badem Ununun Faydaları

  • Glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerini yükseltmez, kalp sağlığını destekler.
  • Kilo kontrolünü sağlamak isteyenler için yardımcıdır.
  • Tümör oluşumunu engellemeye çalışır
  • Yapılan araştırmalara göre kolon kanserine sebep olan hasarlı hücreleri azalttığı gözlemlenmiştir.
  • Prebiyotik oranı yüksek olduğundan dolayı sindirim sistemine oldukça faydalıdır.
  • Sağlıklı yağlar, vitaminler içermektedir.
  • Cilt sağlığını olumlu etkiler.
  • Protein yönünden oldukça zengindir.
badem unu

Badem Unu Nasıl Yapılır?

Dilediğiniz miktarda bademleri derin bir tencerenin içine alıp üstünü geçecek kadar su alın. Ardından kabuklar, suyun üstüne çıkana kadar haşlayın. Kabuklarından ayrılan bademleri soğumaya bırakabilirsiniz. Soğuyan ve kuruyan bademleri robottan geçirerek ince toz haline getirebilirsiniz. Yapım süreci oldukça basittir. Artık bademden bir un elde ettiniz. Hava almayan paketlerde ya da kavanozlarda güneşten ve nemden uzak tutarak muhafaza edebilirsiniz. Dilerseniz ağzı hava almayacak paketlerde dondurucuya da atabilirsiniz. Bu sayede bozulmadan daha uzun ömürlü olur.

Badem Unu Gluten İçerir Mi?

İçeriğinde buğday, arpa gibi ürünler bulunmadığından dolayı badem unu gluten içermemektedir. Gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları gönül rahatlığı ile tüketebilir. Aynı zamanda vegan beslenmeyi tercih edenler için de ideal bir seçim olacaktır. Gluten içermediğinden dolayı hamur tariflerinde kullanıldığında kabarma yaşanmayacaktır. Buğday ununa oranla daha sağlıklı bir tercihtir.

Un çeşitlerimize buradan ulaşabilirsiniz. Birbirinden lezzetli tariflerimize ulaşmak için tıklayabilirsiniz.