Glutensiz yaşam ve beslenme son zamanlarda popüler olmaya başladı. Yapımı basit olan glutensiz ekmek tarifimizle karşınızdayız. Çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir ekmek çeşididir. Glutensiz ekmek tarifinde püf noktalar nelerdir ve daha fazlasını blog yazımızda bulabilirsiniz!
Glutensiz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- Glutensiz Un 400 gr.
- Tuz
- Su
- Zeytinyağı 30 ml.
- Glutensiz Ekşi Maya 100 gr.
Glutensiz Ekmek Tarifi
Tarifimize başlamadan hemen önce mayanın da glutensiz olmasına dikkat etmelisiniz. Malzeme ölçülerimizin 1 adet glutensiz ekmek için olduğunu belirtmek isteriz.
Geniş bir karıştırma kabına glutensiz un, tuz, maya, zeytinyağı ve yeterli miktarda suyu ilave edip karıştırın. Yavaş yavaş oluşan hamuru yoğurmaya devam edin ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Elde ettiğiniz hamurun üstünü 30 dakika kapatarak dinlenmeye bırakın. Bu sırada fırınınızı 200 derece ayara getirmeyi unutmayın. 30 dakikanın sonunda yağladığınız ekmek tavanıza ya da kek kalıbınıza hamuru yerleştirebilirsiniz. Sık sık kontrol ederek 30 dakika pişirebilirsiniz. Üstü kızardığında pişirme işleminiz tamamlanmış demektir, afiyet olsun!
Glutensiz Ekmek Yapımında Püf Noktalar
- Normal un ile glutensiz un birbirinden tamamen farklıdır. Glutensiz un kullanmalısınız.
- Kaba ilave ettiğiniz suyun sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz. Ilık su en iyi tercih olacaktır.
- Tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.
- Ekmeğinizin çok kuru olmaması için pişme sürecinde cam bir kaba su koyarak fırına koyabilirsiniz. Bu sayede ekmeğiniz kuru olmamış olur.
- Glutensiz ununuzu elemeniz daha iyi olacaktır.
Alaybeyi Un olarak birbirinden lezzetli tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz. Alaybeyi Un çeşitlerimizi incelemek için hemen tıklayın.