Geleneksel tatlarımızdan ilham alarak hazırlanan bu tarifimizde, klasik kek tariflerine farklı bir dokunuş katmak isteyenler için şerbetli haşhaşlı kek ideal bir seçenek olacaktır. Haşhaşın çıtır çıtır dokusu ile şerbetin yumuşak tatlılığı bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu lezzet, çay saatlerinizde ve özel davetlerinizde mükemmel bir seçenek olacak. Şimdi hazırsanız hep birlikte şerbetli haşhaşlı kek tarifimize geçelim.
Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağın sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 paket kremşanti
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Şerbetli Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?
- İlk olarak haşhaşlı kekin şerbetini hazırlamakla başlayalım. Belirlemiş olduğunuz tencerenizin içerisine su ve şekeri alarak karıştırınız. Daha sonra kaynamaya bırakınız.
- Kaynayan şerbetinizi 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakınız.
- Ardından keki için karıştırma kabınızın içerisine şeker ve yumurtaları alınız. Mikser yardımıyla beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpma işlemine devam ediniz.
- Üzerine; un, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, mavi haşhaş ile vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam ediniz.
- Kek harcının hazır olmasından sonra kullanacağınız borcamı sıvı yağ ile yağlayınız.
- Bu işlemden sonra harcınızı borcama ilave ederek eşit bir şekilde yayınız.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırınınızda, alt üst fansız ayarda kekinizi yarım saat kadar pişirmeye bırakınız.
- Kekinizin pişme işlemi gerçekleştikten sonra fırınınızdan alarak ilk sıcaklığının çıkması için birkaç dakika bekletiniz.
- Üzerine kürdan yardımıyla delikler açınız ve hazırlamış olduğunuz şerbeti kekinizin üzerine döküp gezdiriniz.
- Oda ısısına gelen kekinizin soğuması için yaklaşık 1 saat daha buzdolabınıza kaldırınız.
- Üzerinin kremşantisi için çırpma kabınızın içerisine süt ve kremşantiyi alınız. Mikser yardımıyla koyulaşıp köpük kıvamını alana kadar çırpma işlemine devam edin. Bu aşamada kullanacağınız sütün soğuk olması önerilmektedir.
- Soğuyan tatlınızın üzerine yeni hazırlamış olduğunuz kremşantiyi her yerine eşit olacak şekilde sürünüz.
- Daha sonra şerbetli haşhaşlı kekinizi dilimleyiniz ve dilediğinizce süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifinin Püf Noktaları
- Şeker, yumurta gibi kek malzemelerinin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına özen göstermeniz önerilmektedir.
- Şerbetli haşhaşlı kekinizin kremşantisini hazırlarken kullanacağınız sütün soğuk olması, kremşantinizin daha yoğun bir kıvam almasını sağlayacaktır.
- Şerbetle ıslatmış olduğunuz keke, kremşantiyi sürmeden önce kekinizin yeteri kadar soğuduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde kekiniz sıcak olursa kremşantiniz eriyecektir.
Haşhaşlı kek tarifimizin sonuna geldik. Birbirinden farklı ve lezzetli tariflerimize ulaşmak için hemen tıklayın!