Revani tatlısı tarifini merak edenler buraya toplansın! Revani tatlısı tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır ve daha fazlası blog yazımızda mevcut! Ülkemizde her dönem popülerliğini koruyan ve çayların yanına yakışan bir tatlı olan revani, Osmanlı döneminden bu yana bizlere miras kalmıştır. Sözü daha fazla uzatmadan malzemeleri sıralayalım ve tarifimize başlayalım.
Revani Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
Doğru malzeme miktarı ve seçimi yapmak, tatlınızın tadını etkileyen en önemli etkendir. Lezzetli ve hafif bir revani tatlısı yapabilmek için hemen malzemelerimizi ve miktarları sıralayalım.
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limonun kabuğu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
Üzerine dökülecek şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1/2 limon
Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?
Derin bir karıştırma kabının içine 1 su bardağı şekeri döküp üzerine 3 adet yumurtayı kırın. Şeker ve yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Un, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip karışıma ilave edin.
Dibini yağladığınız pişirme tepsinize ya da borcama karışımınızı dökün. Siz bu işlemleri yaparken fırınınız 190 dereceye kadar ısınmış olmalı. 190 dereceye ulaşan fırınınıza karışımınızı gönderin. Pişme işlemi gerçekleşirken şerbeti hazırlayabiliriz.
Şerbeti hazırlamak için 3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri derin bir tencereye alın. Tencereyi orta ateşe bırakın ve karıştırın. Yarım limonu da içine atıp karıştırmaya devam edin. 15 dakika içinde şerbet, kıvamını alacaktır. Tencereyi ocağın üzerinden alıp soğumaya bırakabilirsiniz. Pişen revaniyi soğuması için bekletmelisiniz. Hem revani hem de şerbeti ılık olduğunda, şerbeti revaninin üzerinde gezdirerek ilave edebilirsiniz.
Revani Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları
Revaninin yapımı basit gözükse de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktaları bilerek ve dikkat ederek tarifi yaparsanız, daha lezzetli bir tatlı elde edeceksiniz. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Şeker miktarını tarifteki gibi ayarlamalısınız. Şekeri fazla kaçırırsanız, revani yenilmeyecek hale gelir. Soğuk fırına revani karışımınızı göndermeyin. Fırını önceden 190 dereceye mutlaka getirin. Şerbeti döktükten sonra yarım saat beklemelisiniz. Bu süreçte şerbet, irmiğe nüfuz ederek gerçek revani tadını ortaya çıkaracaktır. Revani tatlısı tarifimizin sonuna geldik.
Birbirinden farklı ve lezzetli tariflerimize kolayca ulaşmak için tıklayın.