hamburger ekmegi tarifi

Hamburger Ekmeği Tarifi

Hamburger ekmeğinin nasıl yapıldığını öğrenmek için doğru adrestesiniz. Özellikle çocuklarınızın bayılacağı hamburger ekmeğini evinizde sağlıklı bir şekilde yapmak istemez misiniz? Bu tarifi denedikten sonra artık evinizde hamburger yapacağınızda ekmeğini dışarıdan alma gereksinimi duymayacaksınız. Bu yazımızda hamburger ekmeğini yapabilmeniz için gerekli malzemelere, tarifine ve besin değerinden bahsedeceğiz. Şimdi hazırsanız hep birlikte lezzetli ve yumuşacık hamburger ekmeği tarifine geçebiliriz.

Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Malzemeler;

  • Yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 gram tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 gram instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1/4 su bardağı ılık su

Hamburger Ekmeğinin Üzeri İçin;

  • 1 çay kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 adet yumurta

Yapım Aşaması;

  1. İlk olarak bir kabın içerisine şeker, maya, tuz, süt, yumurta ve suyu ekleyip karıştırınız.
  2. Farklı geniş bir kabın içerisine 3,5 – 4 su bardağı unu dökerek ortasını hafifçe açın. Daha sonra diğer kapta bulunan karışımı una ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun.
  3. Yoğurmuş olduğunuz hamura tereyağını ekleyin ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurma işlemini gerçekleştirin.
  4. Kıvama gelen hamurunuzu, hafif bir şekilde yağlanmış kaba alarak üzerini örtün. Yaklaşık olarak 1 – 1,5 saat kadar dinlendirin.
  5. Hafifçe unlamış olduğunuz tezgâhınızın üzerine hamurunuzu alın ve 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp ters çevirerek tepside bulunan yağlı kâğıdın üzerine yerleştirin.
  6. Tepsiye yerleştirmiş olduğunuz hamurların arasında mesafe bulundurun. Üzerlerine hafif bir şekilde bastırarak düzleştirin. Hamurların bulunduğu tepsinin üzerini örterek yaklaşık 1 saat boyunca dinlendirerek mayalama işlemini gerçekleştirin.
  7. Hamurların üzerlerine su ve yumurta sürün. Kabaran hamurların üzerini çatal veya kürdan yardımıyla patlatabilirsiniz.
  8. Yumurta karışımını hamurların üzerine iyice sürerek susam ekleyin ardından 190 – 200 derecede ısınmış fırınınıza yerleştirin.
  9. Pişirme aşamasının ilk 8-10 dakikasından sonra tepsinizi 180 derece çeviriniz. Bu sayede hamburger ekmeği daha dengeli pişecektir.
  10. Ekmeklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirme işlemine devam edin. Ortalama olarak 15-20 dakika arasında sürecektir.
  11. Fırından çıkarmış olduğunuz hamburger ekmeklerinin soğumasını bekleyin. Daha yumuşak olması için hava almayan poşetlerin içerisine yerleştirerek bir gece dinlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

hamburger ekmeği tarifi

Hamburger Ekmeğinin Besin Değeri

1 adet hamburger ekmeğinde;

  • 142 kcal
  • 29.64 gram karbonhidrat
  • 3.64 gram protein
  • 1.04 gram yağ
  • 1.62 gram lif
  • 0.78 mg sodyum
  • 130.52 mg kalsiyum
  • 2.51 demir içermektedir.

Hamburger ekmeği tarifimizin sonuna geldik. Alaybeyi Un farkıyla tüm içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz!

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Hamburger_ekme%C4%9Fi