Tam Buğday Unu İle Poğaça Yapımı
Besin değeri yüksek olan tam buğday unlu poğaça tarifinin nasıl yapıldığı hakkında bir fikriniz yoksa doğru adrestesiniz. Sabah kahvaltısında sıcacık ve lezzetli poğaçalar yapabilir, karnınızı uzun bir süre tok tutabilirsiniz. Poğaçanızın tam buğday unu ile yapılması sayesinde diğer unlara kıyasladığımız zaman içerisinde yüksek enerji, vitamin ve mineral bulunmaktadır. İçerisinde bulunan lif sayesinde diyet yapanlar için tercih edilebilecek bir seçenektir. Bu yazımızda sağlıklı tam buğday ekmeği ile poğaça yapımı için gerekli malzemelere, yapım aşamasına ve besin değerinden bahsedeceğiz. Şimdi hep birlikte tam buğday unu ile poğaça yapımına geçelim.
Tam Buğday Unu İle Poğaça Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt
- Susam
Yapım Aşaması;
- Bir adet yumurta sarısı ve tam buğday unu hariç yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kabın içerisine alın. Elinizle iyice karıştırın.
- Ufak ufak tam buğdaylı unu dökerek yoğruma işlemine devam edin. Ununuzu 3,5 su bardağı döktükten sonra kontrollü bir şekilde ilave edin.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru parçalara ayırıp bezeler haline getirin.
- Tepsinizin içerisine yağlı kâğıdı serin ve hazırlamış olduğunuz bezeleri aralarında boşluk olacak şekilde dizin.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- 170 derecede ısınmış fırınınıza tepsinizi yerleştirin. Yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra yumuşacık lezzetli poğaçalarınız hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Poğaçanın Besin Değeri
1 porsiyon tam buğdaylı poğaçada;
- 211 kcal
- 19,46 gram karbonhidrat
- 7,06 gram protein
- 12,34 gram yağ içermektedir.
Daha fazla lezzetli tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz.