Adım adım elmalı turta tarifi için doğru adrestesiniz. Elmalı turta, her ısırıkta nostaljik anılarınızı canlandırırken, sıcak ve huzurlu bir ortam yaratır. Mis gibi elma kokusuyla misafirlerinizi ağırlamak için sabırsızlanacaksınız. Şimdi hep birlikte evinizin her köşesini saran elmalı turta tarifimize hazırsanız geçelim.
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı süt
- 250 g margarin(eritilecek)
- 8 yemek kaşığı şeker
İç harcı için;
- 8 yemek kaşığı şeker
- 4 adet kırmızı elma
- 2 çay kaşığı tarçın
- Tercihe göre çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Nasıl Yapılır?
- Elmalı turtanızın hamurunu yoğurmak için belirlemiş olduğunuz kabın içerisine; süt, şeker, kabartma tozu, margarin, vanilya ve eritmiş olduğunuz margarini ekleyerek kaşık yardımıyla hafifçe karıştırınız.
- Ardından 5 su bardağı un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde ediniz. Hamurunuz dinlenirken iç harcı hazırlamaya geçelim.
- Elmalarınızı soyup rendeleyiniz. Daha sonra bir tencere belirleyerek içine şeker ekleyiniz ve soyup rendelemiş olduğunuz elmaları ilave ediniz. Elmalar, suyunu çekene kadar pişirme işlemini gerçekleştiriniz.
- Pişme işlemi gerçekleştikten sonra tarçın ilave ederek karıştırınız.
- Turtanızı pişireceğiniz kabı, hafif sıvı yağ ile yağlayın.
- Hamurunuzun bir kısmını üst şeritler için ayırınız. Hamurunuzu kabınıza yayınız. Elma harcını ise hamurunuzun üzerine yayınız.
- Daha sonra üstüne şeritler yaptıktan sonra yumurta sarısı sürün.
- Elmalı turtanızı daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırınınızda pişirin.
- Turtanızın pişme işlemi gerçekleştikten sonra fırından çıkararak üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tarifinin Püf Noktaları
- Elmalı turtanın iç harcı için şeker miktarını, damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.
- Elmalı turtanızın üzeri için ayırmış olduğunuz hamurunuzdan parçalar koparıp elinizde uzun şeritler haline getirerek, turtanızın üzerine ilk olarak enine, daha sonra boyuna şeritleri yerleştirebilirsiniz.
Elmalı Turtanın Besin Değeri
1 porsiyon elmalı turtada;
- 442 Kcal
- 4.3 gram Protein
- 28.78 gram Yağ
- 2.49 gram Lif
- 204.87 mg Sodyum
- 141.25 mg Potasyum
- 43.51 mg Kalsiyum
- 6.62 mg C Vitamini
- 1.27 mg Demir içermektedir.
Elmalı turta tarifimizin sonuna geldik. Alaybeyi Un farkıyla tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.