ispanakli gul boregi tarifi

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı gül böreği nasıl yapılır sorusuna cevap almak için doğru adrestesiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, 15 dakikada fırına verebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Çıtır çıtır olan börekleri sabah kahvaltısında, akşam yemeğinde, çay aralarında ve konuklarınıza hazırlayabilirsiniz. Bu yazımızda ıspanaklı gül böreği için yufka yapımına, gerekli malzemeler ile tarifine, püf noktalarına ve besin değerinden bahsedeceğiz. Hazırsanız detaylı bir şekilde yapım aşamalarına adım adım geçelim.

Ispanaklı Gül Böreği İçin Yufka Yapımı?

Ispanaklı gül böreğini hazırlamadan önce evinizde nasıl yufka yapılır hep birlikte öğrenelim.

Malzemeler;

  • Yaklaşık 1 kilo un
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt

Yapım Aşaması;

  1. İlk olarak un haricindeki tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Karışan bu malzemelerin üzerine azar azar un ilave ederek kıvamına gelmesi için hamuru yoğurmaya devam edin. Daha sonra dinlenmesi için buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlenmiş hamuru küçük ve eşit parçalara bölün. Oklava ile hamuru un yardımıyla açın.
  4. Açmış olduğunuz hamurların kızarmaması için ocakta orta ateşte pişirin. Önlü arkalı 1’er dakika duracak şekilde çevirmelisiniz.
  5. Hazır olan yufkalar soğuduktan sonra hemen poşete koymalısınız çünkü kuruyacaktır.

Evinizde yufkanızı hazırladıysanız şimdi tarife geçelim.

Ispanaklı Gül Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 adet yumurta ve yumurta sarısı
  • 3 adet yufka
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
gul-boregi-tarifi
Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kabın içerisine yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt ve 1 adet yumurta ilave edilip karıştırınız.
  2. 3 adet yufkanın her birini 4 parçaya böldükten sonra hazırlamış olduğunuz karışımı üzerine sürünüz.
  3. Aynı zamanda 1 adet soğanı ve 500 gram ıspanağı doğrayınız. Doğra işlemi gerçekleştikten sonra ilk olarak soğan daha sonra da ıspanağı kavurunuz.
  4. Kavurma işleminde isteğinize göre salça, tuz, pul ve karabiber ekleyebilirsiniz.
  5. Karışımları sürmüş olduğunuz yufkaların içlerine harçları ekleyin.
  6. Sarma işlemini gerçekleştirirken tıpkı sigara böreği gibi sarın, daha sonra da iç içe doğru sararak gül şeklini verin.
  7. Böreklerinizin daha kızarmış bir görünüm elde edebilmesi için üzerlerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
  8. Üzerine çörek otu ve susam da takviye edebilirsiniz. 200 derecede ısınmış fırınınıza üzerleri kızarana kadar pişirmeye bırakın.
  9. Pişen böreklerinizin soğumasını bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ispanaklı Gül Böreği Yapımının Püf Noktaları

Ispanaklı gül böreğinin yapımına geçmeden önce yufkanızın taze olması çok önemlidir. Yufkanın bayat olması durumunda şekil verirken yırtılacak ve istediğiniz görüntüyü elde edemeyeceksiniz. Harçları kavururken haşlanmış ıspanak ile soğan kavurabilirsiniz. Bu sayede harçların suyunu güzelce çekerek börek içinin fazla sulu olmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca harcınızın ılık olarak kullanılması daha iyi sonuç verecektir.

Ispanaklı Gül Böreğinin Besin Değeri

Kullanılan malzeme ölçüsüne göre besin değeri değişen ıspanaklı gül böreğinin ortalama olarak 1 adetinde;

  • 138 kcal
  • 14 g karbonhidrat
  • 5 g protein
  • 7 g yağ bulunmaktadır.

Alaybeyi Un farkıyla tüm içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz!