Püf noktaları ile kakaolu kek tarifimiz için blog yazımıza hoş geldiniz! Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan ve misafirlerinize keyifle sunabileceğiniz kakaolu kek tarifimizi püf noktaları ile tarifimize uyarak hazırlayabilirsiniz. Tarifimiz sayesinde pürüzsüz mis gibi bir kakaolu kek elde edeceksiniz.
Kakaolu Kek Yapımı İçin Malzemeler
Malzeme miktarlarını kişi sayısına göre dilediğiniz oranda ayarlayabilirsiniz.
- 3 adet yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı katı yağ (tercihen eritilmiş ya da soğumuş olmalı)
- 280 gr Un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya
Kakaolu Kek Tarifi
Yumurta ve şekeri bir kaba alarak beyaz olana kadar çırpın. Bu işlemin ardından süt ve sıvıyağ, katı yağ ekleyerek çırpmaya devam edin. Un kakao kabartma tozu ve vanilya bir kapta karışmaya devam edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırınız. Bu işlemleri gerçekleştirirken fırınınızı 180 derece sıcaklığa gelmesini sağlayın. Dilerseniz çikolatalı sos hazırlayarak pişme işleminin ardından üstüne ilave edebilirsiniz.
Kakaolu Kek Yapımının Püf Noktaları
- Yumurta ve şekeri elinizden geldiğince çok karıştırmaya çalışın. Çünkü ne kadar çok çırparsanız kekiniz o derece kabaracaktır.
- Kabartma tozunu ayrı bir kaba dökerek içine birkaç damla limon suyu ilave ederseniz, kabartma işlemi başarıyla gerçekleşecektir.
- Yumurtaları oda sıcaklığında bulundurduktan sonra kırarak karışıma ilave etmelisiniz.
- Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra kek karışımınızı içine göndermelisiniz. Pişirme esnasında sık sık fırının kapağını açmaya özen gösterin. Eğer kapağı çok açarsanız kabarma işlemi tam anlamıyla gerçekleşmez.
Tarifimizin sonuna geldik, tüm blog yazılarımıza ve tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz.