kazandibi-tatlisi-tarifi

Dışarda yediğiniz kazandibini aratmayan tarifimiz ile karşınızdayız. Evde kazandibi tarifimizle damaklarınız şenlenecek. Osmanlı döneminde padişahların misafirlerine ikram ettiği gözde tatlıların başında gelmektedir. En sevilen sütlü tatlıların başında gelen ve tercih edilen kazandibi, tatlı krizlerinizi bastıracak. Hazırsanız evde kazandibi tatlısı tarifimize geçelim!

Kazandibi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Malzemelerimiz 4 kişilik ölçüdedir. Kişi sayısına göre malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz.

  • 40 gram pirinç unu
  • 7 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 kaşık pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
kazandibi tarifi

Kazandibi Tarifi

Derin bir karıştırma kabına 7 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 40 gram pirinç unu, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ilave ederek karıştırma teliyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kıvam elde ettikten sonra tereyağını ilave edip yine karıştırmaya devam edin. Fırın tepsinizin tabanını yağlayın ardından yağladığınız tepsinin üstüne 4 kaşık pudra şekerini ve tarçını eşit olacak şekilde serpiştirin.

Karışımınızı kıvam alana kadar tencerede pişirin. Kıvam aldıktan sonra yağladığınız tepsiye 2 kepçe karışımınızdan dökün. Tepsinizi ocakta kısık ateşin üzerine alın ve kazandibi yanana kadar çevirerek pişirin. Yakma işlemi bittikten sonra tencerede soğuyan karışımınızı tepsiye tamamen dökün ve spatula yardımı ile düzeltin. 3 saat dinlendirip ardından tüketebilirsiniz. Bu esnada buzdolabına dinlendirmeniz tavsiye edilmektedir. Servis yaparken spatula yardımı ile kazandibi tatlınızı tepsinizden rulo yaparak tabağa alabilirsiniz.

Evde kazandibi tarifimizin sonuna geldik. Birbirinden farklı tariflerimizin olduğu blog yazılarımıza ulaşmak için buraya tıklayın!