Karadeniz’in kültüründen ülkemize yayılan mısır ekmeği, sağlıklı ve bağırsak dostu olması ile öne çıkmaktadır. Blog yazımızda sağlıklı mısır ekmeği nasıl yapılır sorusunu en detaylı şekilde cevaplandıracağız. İçerdiği bileşenler sayesinde cilt sağlığı için son derece faydalı olan bu ekmek, sofralarınızın vazgeçilmez tadı olacak! Uzun süre tok tutan ve kilo kontrolünüzü kolaylaştıran mısır ekmeğinin tarifine geçelim.
Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 3 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı süt
Mısır Ekmeği Tarifi
Karıştırma kabının içine unu ilave edin. Unun ortasına kuru maya, zeytinyağı, süt, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ardından mısır ununu ilave ederek tekrar karıştırın. Elde ettiğiniz hamurun üstünü örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın.
Kelepçeli kek kalıbının yağlayıp içine hamuru yayın. Ekmek hamurunu yağlanmış kek kelepçeli kalıbın içine almayı unutmayın. Bu işlemler esnasında fırınınızı 180 derece sıcaklığa ayarlayın. Son halini alan hamurunuzun üstüne 1 yemek kaşığı ılık su dökebilirsiniz. Son adımda ise önceden ısıttığınız fırının içine gönderebilirsiniz.
Mısır Ekmeği Faydaları
- Diğer ekmek çeşitlerine oranla daha fazla protein içerir.
- İçeriğinde bulunan mısır yağı cildi korur ve canlandırır.
- Magnezyum oranı sayesinde bağırsakların verimli çalışmasını sağlar.
- Kolesterol seviyesinin dengede kalmasına yardımcı olur.
Sağlıklı mısır ekmeği nasıl yapılır sorusunu cevapladığımız blog yazımızın sonuna geldik. Tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.
Alaybeyi Un çeşitlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.