Pizza Unu Nedir ?

Herkesin büyük bir zevle tükettiği pizzanın yapımında kullanılan unun özelliklerini Pizza unu nedir? blog yazımızda okuyabilirsiniz.

İşten geldikten sonra yemek yapma fırsatı bulamayanların veya arkadaşlarla televizyon keyfi sırasında herkesin tercih ettiği bir unlu mamuldür. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği pizzanın bu leziz tadına ulaşmasındaki en büyük etkenlerinden biri pizza hamurunun yapımı için özel üretilmiş pizza unu kullanılmasıdır.

Pizza

İçerisinde en temel manada domates ve peynir olan, isteğe göre çeşitli malzemeler eklenen bir yemek çeşididir. Pizzalar genellikle yuvarlak bir şekilde yapılmaktadır. Yapımında normal bir maya ile buğday bazlı unlarla yapılan İtalyan unlu mamulüdür. Lezzetli ve görünüşü güzel pizzalar elde edebilmek için pizza unu kullanılmalıdır.

Pizza Unu

Buğday unu çeşitlerinden biri olan pizza unu, pizza yapmak için hazırlanmış ideal bir undur. Pizza hamurunun pürüzsüz ve  elastik olmasını sağlar. Pizzanın içerisinde kendine has bir şekilde koku ve lezzeti sağlamaktadır. Hamuru için kullanılan un normal ekmek yapımı için kullanılan undan daha fazla proteine sahiptir. Pizzanın tüketiminden sonra ağızda leziz bir tat bırakmaktadır. Ayrıca sindirimi kolaylaştırması sayesinde herkes tarafından rahatça tüketilen bir unlu mamul çeşitleri arasına girmiştir.

pizza unu

Pizza Unu Özellikleri

Özel amaçlı buğday unlarından olan pizza unu içerisinde buğday unu, emülgatör ve stabilizer özelliğe sahip yağ esterleri içermektedir. Yumuşak bir kabuk oluşumu elde edebilmek ve bayatlamayı geciktirmek için Sodyum sterol-2 laktilata sahiptir. Bunlarla birlikte çeşitli enzimlere sahiptir. Nem oranı %14.5, Protein oranı %10.7, kül miktarı maksimum %0.60, gluten oranı minimum %27dir. Daha lezzetli pizzalar yapabilmek ve detaylı bilgi almak için alaybeyi.com.tr adresinde pizza unu siparişi verebilirsiniz.

Pizza Hamuru Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Pizza yapımında unun kaliteli olması gerektiği gibi kullanılan mayanın da aktif olması önemlidir.
  • Unun elenerek unun daha çok kabarmasını ve homojen bir hamur elde edilmesini sağlayabiliriz.
  • Hamura süt, yumurta ve yoğurt ilave edilmemesi gerekmektedir
  • Hamura sadece maya, un, su ve zeytinyağı eklenmesi yeterli olacaktır.
  • Hamurun dinlendirilmesi sayesinde daha kolay gerilmesi ve şekil alması sağlanmaktadır.

Bu işlemler sonucunda hamur daha ince açılabilmekte ve şekil verilebilir hale gelmektedir.  Hazırlanmış olan hamuru pişirilecek olan tepsiye sığacak şekilde açılmalıdır. Takiben ince olacak şekilde el ile açarak hamurun içinin daha güzel pişirilip dış taraflarının çıtır şekilde kızarmasını sağlanmaktadır. Bu sayede yumuşak ve yemesi güzel bir pizza ortaya çıkacaktır. Daha sonra pizza hamurunun içerisine damak zevkine göre çeşitli malzemeler konarak lezzetli pizzalar yapılabilmektedir.

Kaynak

https://tr.wikipedia.org/wiki/Pizza