Pudingli bisküvili pasta, çocukluktan bu yana herkesin afiyetle yediği lezzetli tatlardan bir tanesidir. Hazırlanması oldukça kolay olan bu pastada, bisküviler ile pudingin yumuşaklığıyla birleşmesi sonucunda mükemmel bir denge oluşturacaktır. Bu tarifi denedikten sonra çay saatlerin vazgeçilmezi olmasının yanında özel günlerinizin de kurtarıcısı olacaktır. Şimdi hazırsanız hep birlikte bu süper lezzetli pudingli bisküvili pasta tarifi nasıl yapılırmış öğrenelim.
Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 paket çikolatalı puding
- 1 paket petibör bisküvi
- Hindistan Cevizi
Pudingli Bisküvili Pasta Yapılışı
- Tencerenizin içerisine 1 litre sütü ve 1 paket çikolatalı pudingi boşaltın.
- Daha sonra kıvama gelesiye kadar yaklaşık 15 dakika boyunca karıştırınız.
- Dikdörtgen borcam tepsisinin içerisine bisküvileri tabanı kaplayacak şekilde diziniz.
- Dizmiş olduğunuz bisküvilerin üstüne pudingin 3’te 1’ini dökerek yayınız.
- Bu işlemden sonra tekrar üzerine bisküvi dizerek kalan pudingin yarısını dökerek yayın.
- En üstte puding kalacak şekilde bu işlemi tekrar edin ve en son üzerini düzeltiniz.
- İşlem tamamlandıktan sonra pastanızı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletiniz. Daha sonra buzdolabında yaklaşık 1-2 saat bekletiniz.
- Son aşamada buzdolabından çıkarmış olduğunuz pastanızın üzerine Hindistan cevizi serperek dilimleyebilirsiniz, ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pudingli Bisküvili Pasta Tarifinin Püf Noktaları
- Pastanızın daha kalın ve daha fazla olmasını istiyorsanız malzeme miktarını artırabilirsiniz.
- Bu tarifte petibör bisküvi yerine bebe bisküvisi ya da yulaflı, kakaolu bisküvi tercih edebilirsiniz.
Pudingli Bisküvili Pastanın Besin Değeri
1 porsiyonda;
- 269 kcal
- 33.34 g karbonhidrat
- 8.96 g protein
- 10.42 g yağ
- 1.34 g lif
- 367.65 mg sodyum
- 411.4 mg potasyum
- 232.5 mg kalsiyum
- 2.42 mg demir içermektedir.
Alaybeyi Un farklıyla tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.
Alaybeyi Un çeşitlerimizi incelemek için hemen tıklayın.