Adım adım pudingli kurabiye tarifi için doğru yerdesiniz. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, kurabiye ile pudingin eşsiz lezzetini buluşturan bir tarif arayışındaysanız; tam olarak damak tadınıza uygun bir tatlı olacaktır. İçerisindeki yumuşacık puding dolgusu ve dışının kıtır kıtır olmasıyla sizlere dengeli bir lezzet sunmaktadır. Çaylarınızın yanında afiyetle tüketebileceğiniz lezzetli pudingli kurabiyeler herkesin favori tatlılarından birisi olmaya aday. Hazırsanız hep birlikte pudingli kurabiye tarifimize geçelim.
Pudingli Kurabiye Tarifi
Malzemeler;
- 2,5 su bardağı un
- Oda sıcaklığında 100 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket puding(isteğinize göre çilekli, muzlu veya kakaolu)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Pudingli Kurabiye Yapımı
- Bir kabın içerisine tereyağı veya margarin, yumurta ve sıvı yağı ekleyerek iyice karıştırın.
- Daha sonra kabartma tozu ve pudingi de takviye ederek karıştırma işlemine devam edin.
- Karıştırma işlemi esnasında 2,5 su bardağı unu da ilave edip karıştırınız.
- Hazırlamış olduğunuz hamurunuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde şekil verdikten sonra hafifçe yağlamış olduğunuz tepsinize dizebilirsiniz.
- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırınınızın içerisine tepsinizi gönderebilirsiniz.
- Kurabiyelerin üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Püf Noktaları
- Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
- Hazırlayacağınız hamurun kulak memesi kıvamında olmasına özen gösterin.
- Kullanılan pudingin markasından veya farklı damak zevklerinden ötürü kurabiyelerin şekeri az gelebilmektedir. Böyle durumlarda üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
Pudingli Kurabiyenin Besin Değeri
1 porsiyon pudingli kurabiyede;
- 136 Kcal
- 13.61 gr Karbonhidrat
- 0.71 gr protein
- 8.84 gr yağ
- 0.22 gr lif
- 69.44 mg sodyum
- 7.73 mg potasyum
- 9.56 mg kalsiyum
- 0.05 demir içermektedir.
Alaybeyi Un farkıyla tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.