Ruşeym ekmeği tarifi hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Bu yazımızda ruşeym ekmeği hakkında detaylı bilgi verdik.
Ruşeym Ekmeği Tarif Malzemeleri
– 8 su bardak tam buğday unu
– 150 gram Ruşeym unu
– 1 adet yaş maya
– Dışı için 1 adet yumurta
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 tatlı kaşığı şeker
– 2 su bardağı ılık su
Ruşeym Ekmeği Tarifi
- Kabımıza sekiz bardak unu koyduktan sonra 180 gr kadar ruşeym ununu ekliyoruz.
- İçerisine bir tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra ortasını açıyoruz sudan bir miktar döküp mayamızı da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kontrollü bir şekilde ılık suyu iki bardak su kadar ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmak tarifimizin püf noktasıdır.
- İstenilen kıvama geldikten sonra 20 dk kadar yoğurduğumuz kapta bekletiyoruz.
- Islak bir bezle üzerini örtüp mayalanmasını bekliyoruz.
- Takiben fırına vereceğimiz kabın içerisine koyduktan sonra 20 dk daha ıslak bezle örtüp bekliyoruz.
- Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- İstenildiği takdirde üzerine şekiller verebilirsiniz ve son olarak çörek otuyla süsleyip 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz.
Siz de ruşeym ekmeği almak için buraya tıklayarak ürün sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.