tahinli kek tarifi

Kek tarifleri, mutfakta geçirilen keyifli anların ve damaklarda kalan enfes tatların başkahramanıdır. Klasik keklerden sıkıldıysanız ve farklı lezzet arayışındaysanız, doğru adrestesiniz. Bu yazımızda sizlere paylaşacağımız tahinli kek tarifi, geleneksel tatları modern dokunuşlarla birleştiren mükemmel bir seçenek. Tahinin zengin ve yoğun aroması, kekin yumuşacık dokusuyla buluşarak ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. Özellikle tahin sevenler için gerçek bir lezzet şöleni olan bu keki, hazırlaması da son derece kolay ve pratik. Hazırsanız hep birlikte lezzetli mi lezzetli tahinli kek tarifine geçelim.

Tahinli Kek Tarifi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yaklaşık 4-5 damla limon suyu

Tahinli Kek Nasıl Yapılır?

  1. İlk aşamada belirlemiş olduğunuz bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı alarak 3-4 dakika çırpınız.
  2. Ardından karbonat ve un haricinde tüm malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemine devam ediniz.
  3. Bununla birlikte kek kalıbınızı margarinle güzelce yağlayınız.
  4. Kek harcınıza homojen bir görünüm elde ettikten sonra üzerine beyaz susam serpebilirsiniz.
  5. Ayrıca tercihinize göre dilediğiniz kadar ceviz de ilave edebilirsiniz.
  6. Daha sonra karbonat ile elenmiş un diğer malzemelere ilave edilerek son kez karıştırma işlemini yapınız.
  7. Kekinizi kek kalıbına dökünüz.
  8. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırınınıza yerleştirerek yaklaşık 40 dakika boyunca kekinizi pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  9. Ek bir bilgi olarak, pişirme işlemi gerçekleştiği zaman 35 dakika olmadan fırınınızın kapağını açmayınız, kekiniz sönebilir.
  10. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra fırınınızdan alınız ve soğumaya bırakınız.
  11. Soğuyan keklerinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tahinli Kek Tarifinin Püf Noktaları

  • Tahinli kek için kullanacağınız malzemelerin taze ve oda sıcaklığında olması önemlidir.
  • Tarifte sizlere verilmiş olan ölçülere bire bir uyulması önerilir. Hiçbir malzeme ne eksik ne fazla eklenmelidir.
  • Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılmalıdır.
  • Un ilave edilirken eleyerek eklenmelidir.
  • Koyu kıvamlı bir hamur elde edilmelidir.
  • Kek kalıbınızın güzel ve kolay çıkması için yağlamalısınız, dilediğinize göre susam serpebilirsiniz.
  • Kekinizin piştiğini anlamanız için kürdan yardımıyla kontrol ediniz.
  • Pişirmiş olduğunuz tahin keki, normal oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edilebilir.

Tahinli Kekin Besin Değeri

1 orta porsiyon tahinli kekte;

  • 274 Kcal
  • 35.23 gram Karbonhidrat
  • 4.23 gram Protein
  • 11.58 gram Yağ
  • 0.78 gram Lif
  • 75.39 mg Kalsiyum
  • 146.8 mg Sodyum
  • 87.72 mg Potasyum
  • 0.17 mg C Vitamini
  • 0.53 mg Demir içermektedir.

Tahinli kek tarifimizin sonuna geldik. Alaybeyi Un farklıyla tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.