Yumuşacık Talaş Böreği Tarifi

Talaş böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. İnce ince katlanan yufkaların içerisine tavuk ve garnitürlerin yerleştirilmesiyle hazırlanan bu yumuşacık börek; hem hazırlanışı kolay, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Geleneksel tarife dayanan bu böreğin pratik yapımı ve muhteşem tadı, özellikle misafir sofralarında sıklıkla tercih edilmektedir. İster kahvaltı saatlerinde servis edin, isterseniz çay saatlerinin keyifli lezzeti olarak sunun; talaş böreği her zaman için en sevilen atıştırmalıklardan birisi olmaya adaydır. Şimdi hazırsanız hep birlikte yumuşacık ve lezzetli talaş böreği nasıl yapılır öğrenelim.

Talaş Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet tavukgöğsü
  • 3 adet yufka
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı garnitür

Sosu İçin;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Üzeri İçin;

  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

  1. İlk aşamada tavuklarınızı küp şeklinde doğrayıp tavanıza alarak suyunu çekene kadar pişirin. Rengi dönmeye başlayan tavuklarınızın üzerine tereyağı ilave edip kavurma işlemine devam ediniz.
  2. Tavuklar piştikten sonra garnitürlerinizi yıkayıp süzün ve tavukların üzerine ekleyin. Güzelce karıştırınız, ardından karabiber ve tuz ekleyip altını kapatınız.
  3. Bir kâsenin içerisine sos için gerekli tüm malzemeleri bir araya getirerek karıştırınız.
  4. Daha sonra tezgâhınızın üzerine yufkayı bütün olarak serin. Yufkanın her yerine hazırlamış olduğunuz sosu fırça yardımıyla sürün.
  5. Yufkanızın kenarlarını üst üste gelecek şekilde kare elde edin. Soslamadığınız yerlere tekrar sos sürün.
  6. Kare şeklindeki yufkanızı dört eşit parçaya bölerek orta kısmına harçtan bir miktar koyunuz. Zarf şeklinde üst üste getirerek kapatınız.
  7. Düz kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsinize dizme işlemine başlayınız. Kalan sostan üzerlerine sürüp çörekotu serpiniz.

Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırınınızda talaş böreklerinizi kızarana kadar pişiriniz. Ardından fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis edin, afiyet olsun.

Talaş Böreği Kaç Kalori – Besin Değeri

1 porsiyon talaş böreğinde;

  • 421 Kcal
  • 45.75 g Karbonhidrat
  • 13.44 g Protein
  • 19.97 g Yağ
  • 3.91 g Lif
  • 282.03 mg Sodyum
  • 297.98 Potasyum
  • 38.23 mg Kalsiyum
  • 2.25 mg Demir içermektedir.

Talaş böreği tarifimizin sonuna geldik. Alaybeyi Un farkıyla tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.