Home Tarifler

Kategori: Tarifler

Yazı
ağlayan kek tarifi

Ağızda Eriyen Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan pasta tarifi ile sizlerleyiz! Hem lezzetiyle hem de görünümüyle damakları şenlendiren tatlılardan biridir. Adını, üzerine dökülen çikolata sosunun pastadan adeta “ağlarcasına” akmasından alan bu nefis tatlı, yumuşacık keki, kreması ve zengin çikolata dokusuyla her lokmada mutluluk verir. Ağlayan pasta, adını duyduğunuzda belki sizi şaşırtabilir, ama bir kez denediğinizde neden bu kadar sevildiğini anlayacaksınız. Üzerinden...

Yazı
hira tatlisi tarifi

Orijinal Hira Tatlısı Tarifi

Az bilinen ancak tadına bayılacağınız irmikli hira tatlısı tarifimizle karşınızdayız! Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı, hem sizi yormayacak hem de damağınızı şenlendirecek. Tokat mutfağına ait olmasıyla dikkat çeken hira tatlısını, bu tarifte irmikli olarak hazırlayacağız. Tatlı krizlerinize adeta bir kurtarıcı gibi yetişecek ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes lezzet için hemen tarife geçelim!...

Yazı
Kaytaz böreği

Mükemmel Kaytaz Böreği Tarifi

Lezzetli bir börek tarifi ile karşınızdayız. Kaytaz böreği nasıl yapılır, detaylı tarifi ve nereye ait olduğu gibi birçok bilgiyi blog yazımızda bulabileceksiniz. Hatay ve Antakya yörelerinden dünyaya yayılan kaytaz böreğinin lezzetine doyamayacaksınız. Besleyici ve damakları şenlendirici bu tarifimizi beğeneceksiniz. İmce hamurun üzerine sereceğimiz kıyma tarifimizle tadına doyamayacağınız bir lezzet ortaya çıkacak. Tarih boyunca düğünlerden bayram...

Yazı
prenses tatlısı tarifi

Lezzetli Prenses Tatlısı Tarifi

Tadını ve yapımını merak ettiğiniz prenses tatlısı tarifi için buradayız. Sütlü prenses tatlısı tarifimizle damaklarınız şenlenecek. Osmanlı mutfağından günümüze uzanan ve zaman içerisinde ufak değişimler yaşayan bir tatlı olarak karşımıza çıkmakta. Her haliyle güzel olan bu tatlı, hafif oluşuyla dikkat çekmektedir. Günümüzde Sinop şehrimizle bağdaşmış olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Hazırsanız malzemelerimizi sıralayarak adım adım tatlı...

Yazı
revani tatlisi tarifi

Revani Tatlısı Tarifi

Revani tatlısı tarifini merak edenler buraya toplansın! Revani tatlısı tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır ve daha fazlası blog yazımızda mevcut! Ülkemizde her dönem popülerliğini koruyan ve çayların yanına yakışan bir tatlı olan revani, Osmanlı döneminden bu yana bizlere miras kalmıştır. Sözü daha fazla uzatmadan malzemeleri sıralayalım ve tarifimize başlayalım. Revani Tatlısı Malzemeleri Nelerdir? Doğru malzeme miktarı...

Yazı
kazandibi-tatlisi-tarifi

Evde Kıvamında Kazandibi Tarifi

Dışarda yediğiniz kazandibini aratmayan tarifimiz ile karşınızdayız. Evde kazandibi tarifimizle damaklarınız şenlenecek. Osmanlı döneminde padişahların misafirlerine ikram ettiği gözde tatlıların başında gelmektedir. En sevilen sütlü tatlıların başında gelen ve tercih edilen kazandibi, tatlı krizlerinizi bastıracak. Hazırsanız evde kazandibi tatlısı tarifimize geçelim! Kazandibi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Malzemelerimiz 4 kişilik ölçüdedir. Kişi sayısına göre malzeme miktarını...

Yazı
tencerede sufle tarifi

Tencerede Sufle Tarifi Pratik

Fransız mutfağından dünyaya yayılan sufle tarifi ile karşınızdayız. Tencerede sufle tarifi ile pratik bir şekilde hemen evinizde tatlı yapmış olacaksınız. Ana malzemeleri yumurta, şeker ve genellikle çikolata veya meyve püresi olan bu tatlı, pişirme esnasında kabarır lezzetli bir görüntü ortaya çıkarır. Hazırsanız hemen tencerede sufle tarifimize geçelim. Tencerede Sufle Tarifi İçin Malzemeler Tencerede Sufle Yapımı...

Yazı
trabzon ekmegi tarifi

Doğal Lezzetiyle Trabzon Ekmeği Tarifi

Türk mutfağımız, çeşitli ve geniş tatlara sahip ekmekleriyle ünlüdür. Bu çeşitler arasında Trabzon ekmeği de önemli bir yere sahiptir. Trabzon, tarihsel olarak birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu kültürel zenginlik ekmek çeşitlerine de yansımış durumda. Geleneksel yöntemlerle yapılan ve taş fırında pişen bu lezzetin bağımlısı olacaksınız. Hazırsanız Trabzon ekmeği tarifimize ve daha fazlasına geçelim! Trabzon...

Yazı
baget ekmek tarifi

Baget Ekmek Tarifi

Baget ekmek, kökeni Fransızlara dayanan bu ekmek türüdür. Ülkemizde de oldukça popülerdir. Fransızcada uzun baston, sopa anlamına gelen baget, anlamından da anlaşıldığı üzere ince ve uzun bir ekmektir. Diğer ekmek türlerine kıyasla daha yapışkan bir hamura sahiptir. Kabuklu ve çıtır çıtır yapısını ısırdığınızda, ağzınıza dağılan lezzeti hissedeceksiniz. Basit yapımı sayesinde pratik bir şekilde evde baget...

Yazı
boyoz tarifi

Boyoz Tarifi

Türk mutfağı, zenginlikleriyle ünlüdür ve her bölgenin kendine özgü lezzetleri bulunmaktadır. İzmir ise, sahip olduğu zengin kültürel geçmişi ve benzersiz mutfak kültürüyle öne çıkmaktadır. Bu mutfak kültürünün en belirgin örneklerinden biri de boyozdur. Boyoz, İzmir’e özgü bir hamur işi olup, geleneksel olarak kahvaltılarda tercih edilen ve yerel halkın vazgeçilmezi haline gelmiş bir lezzettir. Boyozun Kökeni...

  • 1
  • 2
  • 8