Home Tarifler

Kategori: Tarifler

Yazı
acma tarifi

Açma Nasıl Yapılır?

Yapımı pratik olan ve püf noktalarına dikkat edilerek yapıldığında lezzetinden tadına doyulmayan açma tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltıların, beslenme çantalarının, piknik sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan yer alan bu tarifin detaylarına birlikte bakalım. Açma Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Adım Adım Açma Tarifi Yoğurma kabının içine ılık süt sıvı yağ, instant maya, toz şeker ve tuzu dahil ederek...

Yazı
mayalı pişi tarifi

Mayalı Pişi Tarifi

Mayalı Pişi Nedir? Anadolu’nun çeşitli bölgelerine göre ismi farklılık gösterse de pişi olarak ülkenin dört bir yanında bilinir. Bu blog yazımızda mayalı pişi tarifine ve nasıl yapıldığına adım adım değineceğiz. Orta Asya, Ural, Moğolistan mutfaklarında ilk kez pişirilmiş ve dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de kolaç, lokma, keçi ayağı, hamur kızartması isimleri ile yöreden yöreye farklı şekilde adlandırılmaktadır....

Yazı
dereotlu poğaça tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi

Misafirlere çayın yanında ikram edilen ya da kahvaltıların vazgeçilmezi olan dereotlu poğaça tarifimiz ile karşınızdayız. Çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabilirsiniz, ara öğün olarak çay ile afiyetle tüketebilirsiniz. İçinde bulunan dereotunun ferahlatıcı kokusu ve hissi sayesinde keyifle tüketeceksiniz. Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Dereotlu Poğaça Yapımı Öncelikle derin bir kabın içinde 130 gram tereyağımızı ya da...

Yazı
pacanga böregi tarifi

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Nedir? Avrupa ülkelerinde sıklıkla tüketilen paçanga böreği, Balkan mutfağına aittir. Özellikle misafirlere ikram edildiği ve kahvaltılarda çok tercih edildiği bilinmektedir. Ara sıcak mezeler arasında da çok beğenilen ve istenilen bir börek çeşididir. Kıvamında pişirilen ve ısırınca ağızda dağılan paçanga böreğini nasıl yapacağınızı ve püf noktalarını Alaybeyi Un farkıyla öğrenmek için blog yazımızı okumaya...

Yazı
pankek nasil yapilir

Lezzetli Pankek Nasıl Yapılır?

Birçok pankek nasıl yapılır tarifine denk geldiğinizi biliyoruz. Elbette ki her tarifin kendine özgü tatları bulunmaktadır. Alaybeyi Un farkıyla en lezzetli pankekleri yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım. Pankek Nasıl Yapılır ve Nedir? Küçük küçük tatlı hamurların birleşiminden oluşan hamur bütününü pankek olarak tanımlıyoruz. Yumuşaklığı ve pofuduk gibi hissettiriyor olması en önemli özelliklerinden biridir. Genellikle...

Yazı
evde lahmacun yapimi

Evde Lahmacun Yapımı

Evde lahmacun yapımı için niyetlendiyseniz doğru sitede, doğru tarifle ilerleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Lahmacunun ne olduğunu, tarifini ve yapım sürecindeki birçok püf noktayı öğrenmek için blog yazımızı okumaya devam edin. Lahmacun Nedir? Arapça dilinden dilimize geçen lahmacun, ezilmiş et anlamına gelmektedir. Evliya Çelebi’nin yazılı kaynaklarında lahmacuna rastlıyoruz. Net bir tarih bilinmese de minimum 5000 yıl öncesine...

Yazı
simit nasıl yapılır

Simit Nasıl Yapılır?

Simit, Türkiye’nin en popüler atıştırmalıklarından biridir. Eşsiz tadı ve gevrek yapısı ile Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu makalede, simidin tarihi, tarifi, besin değerleri ve kültürdeki yeri hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir. Simidin Tarihi Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan simidin geçmişine bakalım. Türkler tarafından Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri tüketilen bir yiyecektir. Tarihte gevrek olarak...

Yazı
kepekli-ekmek

Kepekli Ekmek Tarifi

Kepekli Ekmek Nedir? Kepekli ekmek, buğdayın dış kabuğundan elde edilen kepeğin unun içerisine eklenmesi ile yapılan bir ekmek çeşididir. Kepekli ekmek, beyaz unu veya tam buğday unu ile birlikte kepek eklenerek hazırlanmaktadır. Ayrıca kepeğin eklenmesi ile birlikte ekmek hamurunun daha koyu bir renge sahip olmasına neden olur. Kepek, buğday tanesinin kabuğunun dış tabakasıdır. Bununla birlikte...

Yazı
tam-bugday-unu-kek

Tam Buğday Unu İle Kek Yapımı

Tam Buğday Unu İle Kek Yapımı Hamur işi ve keklerin kilo aldırdığını düşündüğü için birçok kişi uzak kaçıp tüketmemeye çalışmaktadır. Peki, tam buğday unu ile yapılan kekten haberiniz var mı? Beyaz un kullanmadan da kek yapabilirsiniz. Tam buğday unu ile kek yapımına geçmeden önce kullanacağınız tam buğday ununun ne olduğunu bilmenizi tavsiye ederiz. Detaylı olarak...

Yazı
yas-pasta-nasil-yapilir

Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Yaş pasta nasıl yapılır sorusu zihninizde bir soru işareti olarak belirdiyse doğru yerdesiniz. Tatlılar arasında özel bir yere sahip olan yaş pasta, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzettir. Taze ve canlı renklere sahip olan yaş pastalar, göz alıcı sunumlarıyla dikkat çekerken, yumuşak ve kremsi dokusuyla da damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu makalede, yaş...