Evde lahmacun yapımı için niyetlendiyseniz doğru sitede, doğru tarifle ilerleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Lahmacunun ne olduğunu, tarifini ve yapım sürecindeki birçok püf noktayı öğrenmek için blog yazımızı okumaya devam edin. Lahmacun Nedir? Arapça dilinden dilimize geçen lahmacun, ezilmiş et anlamına gelmektedir. Evliya Çelebi’nin yazılı kaynaklarında lahmacuna rastlıyoruz. Net bir tarih bilinmese de minimum 5000 yıl öncesine...
Kategori: Tarifler
Simit Nasıl Yapılır?
Simit, Türkiye’nin en popüler atıştırmalıklarından biridir. Eşsiz tadı ve gevrek yapısı ile Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu makalede, simidin tarihi, tarifi, besin değerleri ve kültürdeki yeri hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir. Simidin Tarihi Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan simidin geçmişine bakalım. Türkler tarafından Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri tüketilen bir yiyecektir. Tarihte gevrek olarak...
Kepekli Ekmek Tarifi
Kepekli Ekmek Nedir? Kepekli ekmek, buğdayın dış kabuğundan elde edilen kepeğin unun içerisine eklenmesi ile yapılan bir ekmek çeşididir. Kepekli ekmek, beyaz unu veya tam buğday unu ile birlikte kepek eklenerek hazırlanmaktadır. Ayrıca kepeğin eklenmesi ile birlikte ekmek hamurunun daha koyu bir renge sahip olmasına neden olur. Kepek, buğday tanesinin kabuğunun dış tabakasıdır. Bununla birlikte...
Tam Buğday Unu İle Kek Yapımı
Tam Buğday Unu İle Kek Yapımı Hamur işi ve keklerin kilo aldırdığını düşündüğü için birçok kişi uzak kaçıp tüketmemeye çalışmaktadır. Peki, tam buğday unu ile yapılan kekten haberiniz var mı? Beyaz un kullanmadan da kek yapabilirsiniz. Tam buğday unu ile kek yapımına geçmeden önce kullanacağınız tam buğday ununun ne olduğunu bilmenizi tavsiye ederiz. Detaylı olarak...
Yaş Pasta Nasıl Yapılır?
Yaş pasta nasıl yapılır sorusu zihninizde bir soru işareti olarak belirdiyse doğru yerdesiniz. Tatlılar arasında özel bir yere sahip olan yaş pasta, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzettir. Taze ve canlı renklere sahip olan yaş pastalar, göz alıcı sunumlarıyla dikkat çekerken, yumuşak ve kremsi dokusuyla da damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu makalede, yaş...
Köy Ekmeği Nasıl Yapılır?
Yavaş yavaş fermente edilen köy ekmeği, yediğiniz diğer ekmeklerden çok başka bir tada sahiptir. Tüm süreçlerde insan elinin temas edişi şüphesiz tadını da güzelleştiriyor. Sağlıklı bileşenlere sahip olan köy ekmeği, her şeyden önce sağlığını önemseyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Uygun koşullarda saklandığında çok uzun süreler bozulmadan tüketebileceğiniz bir ekmek türüdür. Tükettiğiniz ilk saniyeden itibaren tadının...
Ramazan Pidesi Tarifi
Ramazan pidesi tarifi Ramazan ayında sıkça araştırılmaktadır. Bu yazımızda ramazan pidesi tarifi ile sofranızı tatlandıracağız! Ramazan ayı, Müslümanlar için önemli bir aydır. Bu ay içerisinde oruç tutulur ve iftar vakitleri birçok aile için önemli bir ritüel haline gelir. İftar sofralarında, birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılar yer alır. Bunların arasında en özel yeri ise Ramazan pidesi...
Francala Ekmek Nedir?
Bu yazıda, Fransa’nın özgün ekmek türlerinden Francala ekmek hakkında detaylı bilgi edineceksiniz. İşte francala nedir sorusunun cevabı… Fransız mutfağına özgü bir ekmek türüdür ve tadı ve dokusu ile diğer ekmeklerden farklılık gösterir. Bu yazıda, Francala ekmek nedir, tarihçesi, faydaları ve zararları hakkında bilgi edineceksiniz. Pyrenees Dağları’nın eteklerinde ortaya çıkmış ve daha sonra Fransa’nın diğer bölgelerine...
Ay Çöreği Tarifi
Pastanelerde ve marketlerde satılan hem leziz hem doyurucu olan ve nefis iç harcı ile ay çöreği tarifi sizler de evinizde yapabilir, misafirlerinize sunabilirsiniz.
Anne Kurabiyesi Tarifi
Sizleri çocukluğunuzda annenizin yaptığı kurabiyelere götüren ve yapımı çok kolay olan anne kurabiyesini Anne Kurabiyesi Tarifi blog yazımızı okuyarak sizlerde kendi evinizde uygulayabilirsiniz.