Fransız mutfağından dünyaya yayılan sufle tarifi ile karşınızdayız. Tencerede sufle tarifi ile pratik bir şekilde hemen evinizde tatlı yapmış olacaksınız. Ana malzemeleri yumurta, şeker ve genellikle çikolata veya meyve püresi olan bu tatlı, pişirme esnasında kabarır lezzetli bir görüntü ortaya çıkarır. Hazırsanız hemen tencerede sufle tarifimize geçelim.
Tencerede Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 50 gram bitter çikolata
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- Pudra Şekeri (üzeri için)
Tencerede Sufle Yapımı
Malzemeleri hazırladıktan hemen sonra fırınınızı 220 dereceye fansız olacak şekilde ayarlayın. Bir tavada tereyağı ve çikolatayı ısıtarak eritin. Tavada eriyen tereyağı, çikolata karışımına 3 kaşık unu ilave ederek karıştırın. Farklı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Tavadaki karışımı da karıştırma kabındaki karışımın üzerine ilave ederek çırpın. Fırına göndereceğiniz sufle kaplarınızı yağlayarak, elde ettiğiniz hamuru içine dökün. Artık suflenizi pişmesi için fırına gönderebilirsiniz. 6-7 dakika 220 derecede pişmesi yeterli olacaktır. Servis esnasında pudra şekeri üzerine ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sufle Yapımının Püf Noktaları
- Pişme esnasında fırının kapağını mümkün olduğunca açmamalısınız. Eğer açarsanız kabarma işlemi tam anlamıyla gerçekleşmeyecektir.
- Pişme işleminin ardından soğuması için beklemeden servis etmelisiniz. Çok bekletirseniz, akışkanlığını yitirecektir.
- Sufle kaplarınızı yağladıktan sonra hamuru içine dökmelisiniz. Yağlamadan dökerseniz, pişirme sürecinden sonra suflenizi kaptan çıkarmanız zorlaşacaktır.
Birbirinden farklı ve lezzetli tariflerimize ulaşmak için hemen tıklayın!