Her geçen gün daha fazla “nasıl sağlıklı beslenebilirim?” Sorusuna cevap arıyoruz. İşte tam da bu noktada yulaf unu imdadınıza yetişiyor. Buğday, insanlık tarihinin temellerine uzanırken aynı zamanda yulaf unu da insanlığa eşlik etmiştir. Sadece insanlar için değil, aynı zamanda hayvanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Günümüzde beslenme trendleri daha bilinçli olmaya başladı. Dolayısıyla yulaf ununun değeri her geçen gün anlaşılır hale geldi. Faydalarına ve detaylarına yazımızın devamında yer veriyoruz, okumaya devam edin!
Yulaf Unu Faydaları
Ana maddesi yulaf olan ve farklı öğütülme aşamalarından geçerek elde edilen un çeşididir. Hazırsanız madde madde faydalarını inceleyelim.
- Sindirim sistemimiz için lif olmazsa olmazdır. Lif ihtiyacınızı bu un sayesinde bolca karşılayabilirsiniz.
- Kalp sağlığı için gerekli olan beta – glukan maddesini içerir. Bu madde, kolesterol seviyesini düşürür.
- İştahı dengeleyerek kilo kontrolünü sağlamada yardımcı olur.
- İçerdiği demir, magnezyum, çinko fosfor ve B vitaminleri sayesinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu mineralleri ve vitaminleri giderir.
- Düşük glisemik indeks sayesinde diyabet yönetimi sağlar.
Yulaf Unu Besin Değeri
Bir su bardağı yulaf ununda;
- 706 Kcal.
- Kalsiyum 58 gr.
- Karbonhidrat 108 gr.
- Lif 28 gr.
- Potasyum 748 gr.
- Protein 19 gr.
Yulaf Unu Tarifleri
Sağlıklı ile yapabileceğiniz birçok tarif bulunmaktadır. İşte bazı
- Kurabiye
- Krep
- Poğaça
- Kek
- Yulaflı bar
- Yulaflı keçiboynuzlu bisküvi
Yulaf Nasıl Saklanmalıdır?
Ezilmiş ya da öğütülmüş şekilde bulunan yulaf, ara öğünlerde ya da tariflerde sık sık karşımıza çıkmaktadır. Uygun koşullarda saklanmadığında besin değerlerini kaybeder ve yararlarını yitirir. En çok dikkat etmeniz gereken nokta ise nemdir. Nemli ortam yulafı direkt bozmaktadır. Güneş ışığı almayan bir kısımda ya da pakette muhafaza edilmelidir. Oda sıcaklığında bulunması gerekmektedir. Cam kavanozlar uzun süreli muhafazalar için en sağlıklı tercih olacaktır.
Eğer ilk satın aldığınızda yulaf ya da unu nemli ise öncelikle kurutup sonra cam kavanoza koyun. Yulafın en büyük düşmanının nem olduğunu unutmayın.
Tüm blog yazılarımıza buradan kolayca ulaşabilirsiniz.
Alaybeyi Un çeşitlerini incelemek için tıklayın!