Zebra kek tarifi

Çay saatlerinizin olmazsa olmazı keklerdir. İşte Zebra kek tarifimiz ile karşınızdayız! Yapımı zor gibi görünse de aslında basit bir tarif olmakla birlikte muhteşem görüntü sunar. Pratik bir şekilde hazırlanırken aynı zamanda eşsiz bir lezzeti tatmış olursunuz. Servis yaptığınız kişilerin iştahını kabartacak zebra kek tarifimize geçelim!

Zebra Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Zebra Kek Yapılışı

Karıştırma kabına 3 yumurtayı kırıp çırpın. Ardından şekeri ilave ederek beyazlayana kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave ettikten sonra 2 su bardağı unu karışıma yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin. Vanilin ve kabartma tozunu da ekledikten sonra pürüzsüz yapı elde edene kadar çırpmaya devam edin. Karışımın yarısını başka bir kaba alın. Daha sonra yeni kaba aldığınız karışımın üstüne kakaoyu ilave edin ve çırpın.

Kelepçeli kek kalıbına ya da orta boy borcama yağlı kağıt serdikten sonra sade kek karışımınızı ilave edin. Sade kek karışımınızın tam ortasına kakaolu karışımınızı ilave edin. Ardından kürdan yardımı ile kakao ile oluşan çizgilere dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken fırınınızı 180 derecede ısıtın. 180 derecede 25 dakikayı aşmadan pişirin.

zebra kek tarifi

Zebra Kek Tarifi ve Püf Noktaları

Öncelikle kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırmalısınız çünkü ne kadar çok karıştırırsanız aynı oranda kekiniz daha çok kabaracaktır. Fırına koyduğunuz ilk 15 dakika ağzını açmayınız. Sık sık fırının kapağını açarsanız kabarma işlemi tam anlamıyla gerçekleşemez.

Tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz!