Sıkça Sorulan Sorular

Baklava, börek, yufka, simit, açma, poğaça, pide, hamburger, pizza gibi direkt tüketilen, amaca yönelik mamüllerin yapımına uygun buğday unudur.
  • Buğday unu yabancı tat, koku, canlı veya cansız böcek ve/veya parçalarını içermemelidir.
  • Nem oranı maksimum %14,5 olmalıdır.
  • Buğday unları Tip 550, Tip 650 ve Tip 850 olarak adlandırılır. % kül miktarları ise sırasıyla kuru maddede en çok %0.55, %0.65 ve %0.85 olmalıdır.
  • Kuru maddede protein miktarı özel amaçlı buğday unlarında minimum %7 olmalıdır.
Özel amaçlı buğday ununu serin, rutubetsiz ve kokusuz ortamda saklayabilirsiniz.
Özel amaçlı buğday unları beyaz, kırmızı, sert ve yumuşak buğday cinslerinin karışımının öğütülmesi ile elde edilir.