MENU
Anasayfa
Kurumsal
Ürünlerimiz
Üretim & Kalite
İletişim
Blog
ALAYBEYİONLİNE
Özel Amaçlı Buğday Unları
BEYLERBEYİ
HÜKÜMDAR
ŞEHZADE
HANEDAN
PASTAM
Sarı Un - Durum Buğdayı Unu
SÜRMELi
ALAYBEYi 1 FRANCALA
ALAYBEYİ 1 EKMEKLİK
ALAYBEYİ 1 PİDELİK
NARİN
ATEŞBAZ
Tam Buğday Unu
KÖY UNU
KINALI
ALAYBEYİ 2
ISPARTA EKMEĞİ
CIABATTA
VAKFIKEBİR
HAMBURGER
PİZZA
Sıkça Sorulan Sorular
Özel amaçlı buğday unu nedir?
Baklava, börek, yufka, simit, açma, poğaça, pide, hamburger, pizza gibi direkt tüketilen, amaca yönelik mamüllerin yapımına uygun buğday unudur.
Özel amaçlı buğday unu özellikleri nelerdir?
Buğday unu yabancı tat, koku, canlı veya cansız böcek ve/veya parçalarını içermemelidir.
Nem oranı maksimum %14,5 olmalıdır.
Buğday unları Tip 550, Tip 650 ve Tip 850 olarak adlandırılır. % kül miktarları ise sırasıyla kuru maddede en çok %0.55, %0.65 ve %0.85 olmalıdır.
Kuru maddede protein miktarı özel amaçlı buğday unlarında minimum %7 olmalıdır.
Özel amaçlı buğday unu nasıl saklanır?
Özel amaçlı buğday ununu
serin, rutubetsiz ve kokusuz ortamda saklayabilirsiniz.
Özel amaçlı buğday unu nasıl üretilir?
Özel amaçlı buğday unları
beyaz, kırmızı, sert ve yumuşak buğday cinslerinin karışımının öğütülmesi ile elde edilir.